СТУДЕНТСКИТЕ ПЕРИОДИЧНИ ИЗДАНИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ

Събина Ефтимова, Николина Иванова-Бел

Ключови думи: студентски периодични издания; дигитална колекция; Библиотека „Паница“; Американски университет в България.

Резюме

Настоящото изследване цели да направи преглед на периодичните издания, създадени от студентите на Американския университет в България (АУБ) в периода 1993–2020 г. и съхранени в институционалния архив на Библиотека „Паница“. Разгледаните издания представляват вестници и списания, инициирани и цялостно завършени проекти от самите студенти. Публикациите са първите опити на младата университетска общност да представи значими за нея събития, да демонстрира политическа активност и ангажираност към обществени проблеми, случващи се не само вътре в общността, но и в национален и международен аспект. С течение на годините студентските периодични издания се превръщат в неделима част от институционалната история на АУБ, както и в своеобразен старт в професионалното израстване на редица млади хора.

Брой: Том XXIII, книжка 1, 2021
Download Issue PDF

За цитиране: Иванова-Бел, Н., Атанасова, Г. (2021). Студентските периодични издания на Американския университет в България. Издател, том XXIII, брой 1, 5–13. ISSN: 1310-4624 (Print). ISSN: 2367-9158 (Online).